söndag 26 juni 2011

Vilken lycka!


Baby med sin första valp, en flicka.

Nu är de här, Babys ljuvliga små valpar. Det började natten till midsommardagen med att Baby var orolig och flåsig. Dagen förlöpte utan att hon verkade alltför besvärad. Så plötsligt på eftermiddagen står hon i ett av husets sovrum och skriker rakt ut medan hon hukar lite och en valp slinker ut på golvet helt utan förvarning och utan minsta tecken på krystvärk. Vi bar den lilla söta tikvalpen och ledde Baby till valplådan som riggats i arbetsrummet. Baby verkade överväldigad av den lilla krabaten men tog sig genast an att tvätta den. En timme senare kom nummer två och därefter följde ytterliga sju stycken i rasande fart. Hon födde alla nio, 5 hanar och 4 tikar inom loppet av 3½ timme. Det var en enorm känsla att få vara med henne under hela förlossningsarbetet och att känna hennes tillit till oss. Alla valparna mådde bra men på natten dog en av hanarna - vila i frid lilla vän!


Baby mår bra och är en fantastisk mamma som tar hand om sina ungar på bästa sätt. Jag är så fascinerad över hur härligt livliga och högljudda valparna är, för att inte tala om med vilken kraft de outtröttligt söker sig till maten. Det ska bli så roligt att följa dem i deras utveckling.

Lite extra kul är att valparna föddes på sin pappas, Felix 4-års dag. Vilken present Felix!! Under valpningen höll vi kontakt med hans husse Ulrik Nordin som lät meddela att Felix låg och sov medan valparna föddes - det är jobbigt att bli pappa! 

Tack Monika Karlsson på Chowhill's kennel samt Angela Sinisalo på Ålyans kennel för att Ni fanns till hands på telefon närhelst jag behövde Er.
                                                                                   




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar